DIY: Zo maak je duurzaam en goedkoop je eigen afwasmiddel!

Een van de eerste dingen die ik begon te doen, toen ik duurzamer wilde leven is het maken van mijn eigen afwasmiddel. En het is simpel, goedkoop en duurzaam! Het werkt ook super goed. Vaak gebruik je bij afwasmiddel ook meer dan nodig is per keer en is dat dus sneller op. Onnodig prijzig dan. Dus ben jij ook op zoek naar hoe je duurzaam kan afwassen die ook nog eens goed voor je budget is, dan heb ik goed nieuws voor je!

In dit blog deel ik het recept voor de zelfgemaakte afwasmiddel die ik maak. Met deze hoeveelheid doen wij ongeveer twee maanden en wij wassen veel af! Dus je hoeft het niet heel vaak te maken. En anders kan je natuurlijk nog meer per keer maken 🙂

Wat heb je nodig:

  • Een grote pan
  • Maatbeker
  • Lepel
  • Rasp
  • Blok zeep (bij voorkeur Marseille zeep)
  • Baking Soda
  • Natuurazijn
  • Eventueel etherische olie (bijvoorbeeld orange of citroen)
  • Flessen waar je de zeep in kan doen
  • Eventueel een trechter

Dit is hoe je het maakt:

Benieuwd? Houd dan mijn website in de gaten om op de hoogte te blijven of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van deze leuke update!

Veel succes met het maken en in het gebruik!

liefs-nelleke-blog-2