Hi, ik ben Nelleke, 25 jaar, christen, natuurliefhebber, creatieveling (als dat een woord is), en ik ben getrouwd met de leukste man van de wereld :). Elke dag probeer ik duurzame keuzes te maken voor een natuurlijke, eerlijke en duurzame levensstijl.  Ik woon in de binnenstad van Kampen, een heerlijk klein en oud stadje al sinds de Gouden Eeuw!

Tijdens en met name na mijn studie psychologie viel mij steeds meer op welke impact we op onszelf en onze omgeving hebben. En ook het grote effect die invloeden van buitenaf op ons hebben. Ik wil als christen een goede rentmeester van de schepping van God zijn.  Uit respect voor Zijn schepping en tot eer van Hem!

Niet alleen is duurzaamheid tegenwoordig ‘hip’, omdat we zien dat we als mensen niet goed met de aarde om kunnen gaan. Vanaf het begin van de Bijbel is al de opdracht meegegeven om de aarde te bebouwen én te bewaren. Ondanks de trend is het een opdracht die we zo goed mogelijk invulling moeten geven. De innovatie en ontwikkelingen helpen daar nu extra bij, uiteindelijk voor een gezonde aarde en fijne leefomgeving. 

Dit leidde tot de vraag: ‘hoe kan ik een positieve invloed hebben op mijn omgeving?’ Ik houd van experimenteren, dingen verbeteren en uitproberen en dat gebruik ik om het verschil op een positieve manier te kunnen maken. 

Op dit moment zit ik middenin mijn zoektocht naar een duurzame levensstijl. Mijn vertrekpunt is zero waste, maar er is veel meer te leren als het gaat om duurzaamheid. Het gaat mij ook om makkelijk toepasbare duurzame keuzes, zodat je dit langdurig kan blijven gebruiken en deze levensstijl kan volhouden. Ik geloof dat je door bewust te zijn van de keuzes die ik maak en welk effect ze op mijn of jouw omgeving hebben, we samen een groot verschil kunnen maken.

 

Daarbij vind ik het heel erg leuk om jou te inspireren hoe je duurzamer kunt leven. Door je te vertellen over mijn ervaringen, te faciliteren in jouw verduurzamingszoektocht. Uiteindelijk is mijn droom om naast lezingen te geven ook een verpakkingsvrije winkel te openen waar ook workshops gegeven kunnen worden. Om meer interactie en samen te werken naar een duurzame levensstijl waar je van elkaar leren en elkaar helpen! 

liefs-nelleke-blog-2

Wil je met mij in contact komen over mijn aanbod of voor samenwerkingen, interviews of evenementen, mail dan naar info@duurzamedame.nl

Heb je vragen? Stuur me gerust een DM via Instagram!