Boodschappen doen zonder plastic

13 mei 2022, Kampen – Binnenkort is het de Nationale Week Zonder Afval. Een lege afvalbak lijkt tegenwoordig haast onhaalbaar. Burgerbeweging Zero Waste Nederland laat zien dat het kan. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours gehouden op 40 locaties in Nederland. Een lokale gids laat dan zien hoe er verpakkingsvrij boodschappen gedaan kunnen worden, vaak bij lokale ondernemers. Ook in Kampen is er zo’n tour gepland.

Duurzaamheid: hype of een opdracht van God?

28 september 2022 – Duurzaamheid en klimaatverandering, tegenwoordig lijkt het alleen nog maar daarover te kunnen gaan. Minder vlees eten, afval scheiden, een elektrische auto rijden, minder vliegen en wat al niet meer. Het lijkt of dat we alle zeilen moeten bijzetten om de aarde te redden. Dit maakt je wellicht  klimaatmoe, angstig en onzeker over de toekomst. Resultaat is vaak dat we niets doen, want wat helpt het nog dat jij als individu duurzamer gaat leven? Bovendien geloven we als christenen dat er een nieuwe hemel en aarde komt, dus meedoen aan de ‘duurzaamheidshype’ lijkt niet nodig?

Succesvolle eerste Zero Waste Wandeltour

12 juni 2022, Kampen – Afgelopen zaterdag vond als afsluiter van de Week Zonder Afval de eerste Zero Waste Wandeltour plaats in Kampen. Host Nelleke van de Zandschulp had een route langs verschillende locaties in Kampen uitgestippeld. De tour was een groot succes en wordt gevolgd door een tweede tour.