DIY: Niet elke dag je haar wassen? Maak je eigen droogshampoo!

Droogshampoo is voor mij echt onmisbaar in mijn haarstyling, ik gebruik dit vaak bij haar dat twee dagen niet gewassen is. Alleen elke keer een nieuwe bus kopen stond mij tegen. Daarnaast bevatten de flessen droogshampoo ook schadelijke gassen voor je haar en je omgeving. Namelijk butaan en propaan kan je terug vinden in de flessen droogshampoo. Beide worden gebruikt als gas voor koken of om huizen te verwarmen. Beide kunnen schadelijk zijn voor je lichaam als je daar veel van inademt. Dus meerdere redenen om van de flessen droogshampoo af te stappen.

Toen ging ik op zoek, hoe kan ik het zelf maken? Op verschillende plekken staan verschillende recepten hoe je dit kan maken. Zelf vind ik het belangrijk dat je niet allerlei ingewikkelde producten nodig hebt om het te maken, zodat je daar niet onnodig geld aan uit hoeft te geven. Dan voelt het vaak alsof je net zo goed weer een fles had kunnen kopen.

Dus we gaan voor makkelijk en praktisch. Zoals een echte Nederlander betaamd 😉

Na een tijdje getest te hebben hoe de droogshampoo werkt en welk effect het heeft op je hoofdhuid en je haar, kan ik zeggen dat ik enthousiast ben! Voor het maken heb je maximaal 4 ingrediënten nodig en in het gebruik heb je alleen kwast nodig. Tenminste ik gebruik een make-up kwastje om de droogshampoo in mijn haar te smeren. Want zonder het gas uit de fles heb je dus gewoon poeder.

Ingrediënten

Het doel van droogshampoo is het absorberen van haarvetten en oliën, zodat je haar er weer wat frisser uitziet. Daarom gebruiken we maizena en bentoniet klei om dat effect te realiseren. Je hebt dan echter een heel witte substantie, wat dan ook een waas in je haar kan veroorzaken. Net als je soms hebt bij de flessen droogshampoo. Om dat te voorkomen gebruiken we ook nog cacaopoeder, de hoeveelheid daarvan is afhankelijk van je haarkleur. Hoe donkerder je haar, hoe meer je daarvan toevoegt aan de droogshampoo. Voor zwart haar kan je ook charcoal gebruiken, dit is nog donkerder dan de cacaopoeder. Voor grijs haar voeg je geen cacaopoeder toe en voor rood haar zou je kaneel kunnen toevoegen.


Hoe je het maakt

Benieuwd naar de exacte afmetingen en benodigdheden? Bekijk dan het DIY Anti-bad-hair-day pakket in de shop. Hier neem ik je exact mee in het maken van het product.

Hoe je het gebruikt

Het gebruik heb ik ook als heel simpel ervaren. Je maakt een scheiding in je haar waar je het product wilt toevoegen. Breng de droogshampoo aan met je kwast door de stippen. Je hebt niet veel per keer nodig. Herhaal dat voor elke scheiding waar je de droogshampoo wilt aanbrengen. Wrijf het goed in met je vingers, zodat de droogshampoo de oliën goed opneemt. Je ziet dan meteen resultaat!

In het begin klopte ik de kwast niet af op de pot, waardoor het allemaal wel heel erg poederig werd overal. Dus dat was wel een nadeel. Als je niet oplet, zit je makkelijk helemaal onder de baking soda en maizena. Maar zoals met elk nieuw product, als je er eenmaal aan gewend bent, is het super makkelijk om te gebruiken.

Het voordeel van deze droogshampoo, vind ik, is dat je haar daarna niet per se al meteen gewassen hoeft te worden. Ik merk dat het een minder effect heeft op je haar. Het nadeel kan dan wel zijn dat het geen volume effect heeft, wat ik zelf altijd wel handig vond. Maar nu kan ik ook prima zonder.

Veel succes met het maken en gebruik!

liefs-nelleke-blog-2