Duurzaamheid

Alle keuzes die we maken, kunnen een duurzame keuze zijn. Mijn ervaringen en keuzes deel ik in deze blogs. Dit helpt jou om een weloverwogen keuze te maken over verschillende onderwerpen. Een brede bron van inspiratie en tips die jou helpen om keuzes te kunnen maken, waarbij je een positieve invloed hebt op jouw omgeving en het klimaat. 

Fair fashion

Kleding is mij een belangrijk element om mijn identiteit vorm te geven. Als het gaat om duurzame kleding, ik dacht snel aan suffe en ‘geitenwollen-sokken’ kleding. En waarom is het überhaupt belangrijk welke keuzes je maakt als het gaat om kleding. Spoiler: vaak is kleding niet eerlijk en milieuvriendelijk gemaakt. Meer daarover en alternatieven vind je in deze blogs.

Mindset

Dit is een element waar ik veel energie van krijg. De kleine dingen en het langzame leven. Dit kan je op verschillende manieren doen, wat ik meeneem in mijn zoektocht naar een duurzame levensstijl. Duurzaamheid gaat niet alleen over keuzes maken die impact hebben op de omgeving, maar ook op jouw persoonlijke gezondheid en mindset

DIY pakket deodorant

Zero waste

Zero waste gaat over het verpakkingsvrij en afval vrij leven. Hierbij ligt de focus op het gebruik van natuurlijke materialen in plaats van plastic die eenmalig wordt gebruikt of microplastics afgeeft in je eten. Hoe je dit kan toepassen en welke manieren ik daarvoor gevonden heb, vertel ik je in deze blogs. 

DIY & recepten

Hieronder vind je alle DIY’s en recepten die ik gebruik. Gebruik die gerust ook! Denk aan onderwerpen als hoe je items uit de kringloop of oud materiaal kunt gebruiken om te upcyclen. Maar bijvoorbeeld ook hoe je je eigen bulkzakjes maakt, of welke recepten je kunt inzetten om afval te besparen.