Duurzame Dame shop

Ontdek in de webshop hoe je op een snelle en toegankelijke manier duurzame keuzes kunt maken. Door de pakketten die Duurzame Dame aanbiedt, kan jij op een makkelijke manier meteen een kickstart maken voor een duurzame leven!

Ga naar de shop om te ontdekken wat bij jou past en te bepalen welke stappen je zet naar een duurzaam leven!

Workshops

Tijdens een van mijn workshops leer je onder andere hoe je producten die je dagelijks gebruikt, zelf kunt maken met natuurlijke ingrediënten. Naast de workshop is er een algemeen theoretisch deel over natuurlijke producten maken, welke ingrediënten je daarvoor kunt gebruiken en waar je op moet letten als je producten toch koopt in de winkel. Op die manier krijg je een algemeen inzicht in welke duurzame producten je zelf kunt maken of kunt kopen. 

Het is een interactieve en ontspannen groepsactiviteit waarin ideeën worden uitgewisseld en we van elkaar leren. Aan het eind van de workshop heb je een product, praktische handvatten en nieuwe inzichten hoe jij duurzamere keuzes kunt maken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het maken van zero waste producten, hergebruik van producten, vermaken van kleding of upcycling. Een kledingruil behoort ook tot de opties. 

Neem contact om meer informatie te ontvangen!

Lezing

Duurzaam leven, iets waar jij en jouw groep meer over willen leren. Want waar ga je beginnen? Deze lezing is een mooie eerste stap! 

Tijdens de lezing laat ik je zien wat de uitdagingen zijn op dit moment, waarom je daar iets aan moet doen als individu. Ik deel mijn persoonlijke drijfveren, namelijk vanuit een christelijk perspectief. Tot slot gaan we in op welke stappen je als eerste kunt zetten om duurzamer te leven, waarbij we kijken naar wat jij het meeste terugziet in het dagelijks leven. De lezing is geschikt voor grote en kleinere groepen van verenigingen, scholen en kerken. 

De lezing is interactief en zet je aan het denken hoe je aan de slag kunt gaan met jouw volgende duurzame stap. Ook blijkt vaak dat we allemaal al bezig zijn met duurzame keuzes, daarin kunnen we allemaal van elkaar leren en inspiratie opdoen! Dat maakt de lezing zo leuk. Neem contact op om het verder te bespreken.

Wandeltour

Een wandeltour vindt specifiek plaats in Kampen. Tijdens de tour gaan we langs verschillende winkels die je helpen bij een duurzaam en zero waste levensstijl. Denk aan winkels waar je je eigen verpakking kunt meenemen of waar ze biologische producten verkopen. Ik ga met je mee als gids, zodat je op de hoogte bent van alle duurzame mogelijkheden in deze stad. Houdt de website of mijn social media in de gaten voor meer updates! 

Wil je zelf ook zo’n tour op een ander moment, dan kom ik graag in contact om de mogelijkheden te bespreken!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van duurzame ontwikkelingen die jou helpen om duurzame keuzes te maken, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief! 

Eens per twee maanden verstuur ik een nieuwsbrief met allerlei tips, interessante artikelen en persoonlijke ervaringen. Een bak inspiratie en motivatie om duurzamer te leven. Elke nieuwsbrief heeft een thema, zoals de kledingindustrie, voeding icm met duurzaamheid etc. 

Deze duurzame dame is een enthousiaste jonge vrouw die haar visie over duurzaamheid graag met anderen wil delen.
Met veel elan heeft zij bij onze vrouwen contact groep een lezing en workshop over dit onderwerp gegeven! De lezing bood een realistische inkijk in het omgaan en verwerken van afval.
Ook de tips: hoe dit in je leven op te starten en/of uit te breiden zijn leerzaam en handig. De opzet van de workshop sloot daar leuk op aan. Kortom: het was een leuke, leerzame en gezellige avond.
Echt een aanrader!

IMG_9245

Vrouwenvereniging Lydia

De wandeltour vond ik erg leuk, vanwege de diversiteit, de uitleg in de winkels en het enthousiasme waarmee je alles vertelde. Je kreeg iedereen mee en het verliep goed volgens schema, waardoor we goed wisten wat we konden verwachten. Het was ook heel leuk dat we na afloop gingen koffiedrinken, we hebben nog ideeën uitgewisseld. Al met al een leerzame ochtend!

PXL_20220604_083337556

Deelnemer wandeltour